Onze gegevens

Met de jaren is Compositi uitgegroeid tot een van de beste specialisten in ruiteruitrusting van technisch polymeer. Van bij de oprichting begin de jaren ’80 innoveert het merk en brengt het de eerste stijgbeugel van kunststof ter wereld uit, PROFILE. Een stijgbeugel die vandaag als referentie geldt.

Het gamma breidt snel uit en omvat stijgbeugels die zijn afgestemd op elk gebruik: de brede stijgbeugel met schokdemper voor jumping REFLEX, de uiterst lichte stijgbeugel voor races JOCKEY RACING of om te trainen JOCKEY TRAINING, de stijgbeugel voor beginnende kinderen BARDETTE en als jongste telg, de stijgbeugel PROFILE PREMIUM , die prestaties en design combineert.

Tegelijk ziet een gamma accessoires het licht: de veiligheidstoeclip MATRIX, de sporen met verwisselbaar eindstuk HOTSPUR en de brede, schokabsorberende zool SPIKES.

Tot slot is er de verluchte beenkap van soepel elastomeer PROTECH , ontwikkeld met de medewerking van het Centre Européen du Cheval de Mont-le-Soie, de Université Vétérinaire de Liège (ULg) en tal van befaamde ruiters. Zijn talrijke kwaliteiten leverden hem twee prestigieuze prijzen op: de Special Industry and Management Award en de Prijs voor de Innovatie van SPÖGA HORSE.