Made in Belgium

ONTWORPEN EN GEFABRICEERD IN BELGIË

Alle producten van ons gamma zijn exclusief ontworpen en gefabriceerd in België. Dit berust vooral op een zeer pragmatische aanpak. Wij willen onze klanten door de jaren heen doorlopend een eersterangskwaliteit bieden. Dit impliceert een perfecte beheersing van het volledige design – en productieproces.

Om dit te garanderen, hebben wij ervoor geopteerd te werken met een netwerk van partners met een bewezen knowhow die door hun nabijheid en hun vakkennis, de nodige expertise en reactiviteit kunnen bieden om tegemoet te komen aan onze behoeften.

Het ontwerp

Om ons gamma Compositi te ontwerpen, werken onze interne ontwerpers nauw samen met de Belgische designers (Phil Design Studio, IOL Strategic Design…). Door deze combinatie van vaardigheden ontstaat een onmiskenbare meerwaarde op het gebied van esthetica, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

De technische ontwikkeling

Voordat ze te koop worden aangeboden, ondergaan al onze nieuwe producten een reeks van strenge tests die worden uitgevoerd door experts inzake de weerstand van materialen en professionals op het gebied van de gezondheid van het paard. We maken ook gebruik van traceermiddelen voor onze producten.

Zo is het Collectief Centrum van de Belgische Technologische Industrie (SIRRIS) belast met de weerstandsproeven van onze prototypes om de veiligheid voor de ruiter te waarborgen. De aspecten die gepaard gaan met het welzijn van het paard worden dan weer gecontroleerd in het Europees Centrum van het paard (Centre Européen du Cheval) van de Mont-le-Soie en de Universiteit van Luik (ULg).

De validatie in de praktijk

Wat is er beter dan een reële situatie om een nieuw product te beoordelen? Compositi kan hiervoor rekenen op de ervaring van internationaal vermaarde ruiters (Jérôme Guéry, kampioen van België in de Jumping, Virginie Caulier die deelnam aan de Olympische spelen in Londen).

Dankzij hen kunnen wij ieder product in de praktijk testen en evalueren.

De productie

De productie wordt verzorgd door onze eigen fabricage-eenheid in België. Deze wordt gesterkt door meer dan 30 jaar ervaring in de productie van technische polymere onderdelen. Ook hier weer is het de kwaliteit die primeert. Daarom gebruiken we de technische polymeren van het merk Dupont ®.

Door zelf onze accessoires te produceren, garanderen we onze klanten doorlopend een optimaal kwaliteitsniveau.