Étrier Ellipse - Compositi Performance

Een unieke, robuuste ellipsvorm voor kracht en duurzaamheid. Met een flexibele stalen kern met vormgeheugen die stresspunten voorkomt. Een flexibele tak die de voet bevrijdt bij een val.

Een schokabsorberende zool die de impact absorbeert en spanning in de knieën en gewrichten ontlast.

Ook uitgevoerd met spikes voor de beste grip. Perfect uitgebalanceerd met een laag zwaartepunt. Ongeëvenaarde veiligheid, stabiliteit en comfort komen samen in deze beugel.

Drie aanpasbare onderdelen met een keuze uit 15 kleuren

Ontdek Ellipse

Customisation

Drie aanpasbare onderdelen met een keuze uit 15 kleuren.

In detail

 1. Passieve veiligheid

  Geen zwak punt De flexibele RVS boogkern is uitgebreid getest op trek en vermoeidheid en is goedgekeurd door een erkend keringscentrum.

 2. Beugelpositionering

  Verwisselbare ogen Inclusief twee modellen voor een klassieke of een haakse positie

 3. Actieve veiligheid

  Flexibele arm Bij een val komt de voet vrij.

 4. Comfort

  Grote schokbestendigheid Dankzij het schokdempingssysteem.

 5. Customisation

  Verscheidene delen zijn personaliseerbaar in 16 kleuren.

 6. Stabiliteit

  Brede zool

Packaging

F.A.Q.

De vorm is vreemd! Waartoe dient het onderste deel van de zool ?

Om de veiligheid van de ruiter te garanderen, is het noodzakelijk een versterking (metalen kern) te gebruiken in de stijgbeugel met één tak. Onze materiaalbeproevingen hebben aangetoond dat de vorm van deze kern een belangrijke rol speelt. Bovendien moet in elk geval de aanwezigheid van scherpe hoeken vermeden worden. Om deze reden hebben we een gepatenteerde kern in roestvast staal ontwikkeld volgens een speciale flexibele "C" boog. Deze bijzondere vorm maakt de stijgbeugel onbreekbaar. Behalve de uitstekende weerstand bieden de Ellipse stijgbeugels tevens maximale steun over de volledige lengte. Daarom bieden we een levenslange garantie aan onze klanten (zie bijsluiter)

Zijn de stijgbeugels echt onbreekbaar ?

Wij hebben een gepatenteerde C-vormige metalen kern ontwikkeld die de stijgbeugel onbreekbaar maakt. Daarom bieden wij een onbeperkte garantie in de tijd aan op de metalen kern (zie bijsluiter).

Hoe onderscheidt men linker en rechter stijgbeugel?

Het is zeer eenvoudig: een "R" (rechts/right) en "L" (links/left) zijn gegraveerd aan de binnenzijde van de flexibele tak die zich steeds aan de buitenzijde van de voet bevindt. Let op: er dient ook rekening gehouden te worden met de richting (voor/achter). Voor een natuurlijke positie van de voet en maximaal gebruik te maken van de demping, zijn de grote zolen voorzien van een afgekante rand daar waar de voet ingeschoven wordt.

Hoe maakt men de 45° ogen op de Ellipse stijgbeugels vast ?

Om de rechter en de linker stijgbeugel te onderscheiden, zijn de letters « R » (rechts/right) en « L » (links/left) op de flexibele tak gegraveerd die altijd aan de buitenzijde moet zich bevinden. Desgelijks vindt u de letters « R » en « L » op het platvlak van de ogen. Kortom : de « R + R » ogen met de « R » flexibele tak en de L + L » met de « L » flexibele tak.

Zijn de zolen onderling verwisselbaar?

Zoals voor al onze stijgbeugels voorzien van demping, zijn de Ellipse zolen niet verwisselbaar. Ze bestaan in 2 versies: SOFT voor een maximaal comfort of PRO voor extra grip met roestvast stalen spikes.

Wat is de winkelprijs?

De Ellipse SOFT worden in de handel verkocht vanaf 189 € en de PRO versie (met spikes) vanaf 199 €

Kunnen de spikes vervangen worden bij slijtage?

Nee, de spikes kunnen niet gewisseld worden. Ze zijn gemaakt uit roestvast staal en werden lichtjes overgedimensioneerd om hun levensduur te verlengen.

Worden de ogen geleverd samen met de stijgbeugels?

Zeker! De stijgbeugels worden gemonteerd geleverd samen met de ogen (stijgbeugels 45°). Er is echter wel een mogelijkheid om ze te vervangen door traditionele ogen met behulp van de bijgeleverde sleutel.

Onderhouden

Voor een lange levensduur van uw stijgbeugels dient u die normaal te onderhouden, en correct te gebruiken overeenkomstig hun gebruiksdoel.

Daarom moet u er steeds voor zorgen dat: U uw stijgbeugels opbergt op een plaats die niet blootgesteld is aan vochtigheid, warmte, koude of zonnestralen wanneer u die niet gebruikt U water en zachte (niet-corrosieve) zeep gebruikt om uw stijgbeugels te reinigen.

Aanbevolen levensduur van de stijgbeugels

Op de ELLIPSE-stijgbeugels geldt een garantie van onbepaalde duur die uitsluitend de metalen kern aan de binnenkant van de stijgbeugel dekt.

Goedgekeurd door de FEI op internationale Jumping wedstrijden